Obiecte surprinzătoare găsite în râu – pescuitul cu magnet ajunge și în România

puști

Vreți să experimentați sentimente de adrenalină, tensiune, curiozitate și surpriză? Doriți să aveți un hobby în aer liber pentru a vă relaxa perfect și să vă deconectați de la grijile cotidiene? Puteți avea toate acestea datorită pescuitului cu magnet – un hobby foarte ușor accesibil tuturor.

Set de pescuit cu magnet

Pescuitul cu magnet este „pescuitul” în râuri și lacuri cu un magnet puternic pe o frânghie. Spre deosebire de pescuitul clasic, căutați obiecte interesante și valoroase din metal. Pescarii noștri au găsit următoarele capturi, de exemplu:

Acestea sunt capturi din țările europene. Mii de fani ai acestui hobby au pescuit deja obiecte surprinzătoare sau valoroase. Aici este potențialul uriaș al României, unde acest hobby este încă la început. Majoritatea comorilor de sub apa râurilor sau a lacurilor încă așteaptă să fie aduse la suprafață.

Ce obiecte au găsit oamenii în întreaga lume?

Pescuitul cu magneți este deja practicat de peste 30.000 de oameni din întreaga lume. De exemplu, au găsit aceste articole.

Gábor și Zoltán Kovács din Ungaria au găsit un pistol și un coș de cumpărături:

Membrii echipei Magnetfiske din Slovacia au găsit un seif cu CD-uri, carduri de credit și cardul de identificare al unui rezident străin:

seif

Petr Simunek a găsit un skateboard. Tomas Knoll din Republica Cehă a găsit un portofel plin de monede:

descoperiri - skateboard și monede

L-ko din Slovacia a găsit acest moped:

o bicicletă
Set de pescuit cu magnet

Cum se caută în apă cu un magnet?

1. Legați magnetul de frânghie.

Legați magnetul de frânghie.

2. Aruncați magnetul în apă.

3. Plin de așteptări, scoateți magnetul afară și recompensa bine meritată este a voastră :).

Plin de așteptări, scoateți magnetul afară și recompensa bine meritată este a voastră

Podurile sunt, de asemenea, excelente pentru pescuitul cu magnet:

aruncând un magnet de pe pod
DCIM100MEDIADJI_0551.JPG

Martin din Cehia: „Este relaxare și aventură. Am deja trei magneți ”

descoperiri - biciclete

„Ceea ce îmi place cel mai mult la pescuitul cu magnet este așteptarea atunci când tragi ceea ce va apărea deasupra apei. Pescuiesc imediat ce apare ocazia (timpul și vremea). În medie, o dată sau de două ori pe săptămână. Este relaxare și aventură. ”

“Am scos deja mai multe lucruri. Biciclete, coșuri de cumpărături, seifuri, piese auto, semne de circulație. Dar cea mai bună descoperire a mea este descoperirea pescuitului cu magnet”.

„Echipamentul meu este format din trei magneți: un magnet cu două fețe cu o forță de 300 kg, un magnet clasic cu o forță de 530 kg și acum am cumpărat un nou magnet cu două fețe cu o forță de 500 kg. Pescuiesc în râuri și iazuri din Boemia Centrală și de Vest. De obicei pescuiesc singur, uneori cu familia. ”

Fiul meu se distrează atunci când mergem la pescuitul cu magnet”

descoperiri – aparat de fotografiat

„Astăzi am mers cu fiul meu pentru prima dată la pescuitul cu magnet și a avut mare succes”, a spus Rastislav din Slovacia.

descoperiri – aparat de fotografiat

„Unele piese au fost vizibile de pe țărm, dar unele au„ făcut clic ”brusc. Este foarte interesant când nu știi ce obiect ți-a lipit magnetul și te întrebi ce ar putea fi. Fiul meu s-a bucurat mult de această activitate (și nu numai el). “

Încercați pescuitul cu magnet!

Pescuitul cu magneți este o noutate în România. Prin urmare, râurile și lacurile românești sunt încă pline de obiecte interesante și ai șanse mari să găsești ceva.

În magazinul nostru online MagnetFishing.ro veți găsi tot ce aveți nevoie pentru pescuitul cu magnet. Pentru persoanele care încep acest hobby, oferim seturi complete pentru pescuitul cu magnet:

Vedeți mai multe descoperiri din întreaga lume

Troy Aldrich din SUA a găsit o armă Winchester 12g:

Observați arma mică din partea de jos a imaginii. Aceasta a fost descoperirea preferată a lui Troy.

Observați arma mică din partea de jos a imaginii. Aceasta a fost descoperirea preferată a lui Troy.

Captura de dimineață a lui Troy – un scuter. Cine știe, poate l-a folosit în drumul spre casă de la vânătoare 🙂

Captura de dimineață a lui Troy - un scuter

Ian Judges din Marea Britanie a găsit o pereche de arme de foc:

puști

Venerabila colecție de descoperiri a lui Ian:

constatări

Mai jos sunt capturile găsite în Belgia. Fotografiile au fost oferite de vânătorul Amber Drubbel.

Acestă râșniță probabil nu va mai măcina prea multă cafea. Dar Amber trebuie să fi fost fericit, este o piesă drăguță.

Macinatoare de cafea

Unele descoperiri pot funcționa în continuare, după curățare. Un exemplu sunt aceste instrumente de la Amber.

cleşte

Alegeți un set și mergeți la vânătoare

Nu este nimic mai ușor decât să încercați singur acest hobby preferat. Tot ce trebuie să faceți este să cumpărați un pachet de început și să vă îndreptați spre apă. În mod ideal, și cu un grup de prieteni, cu care vă puteți bucura din plin de pescuitul cu magnet și de bucuria descoperirilor.

33 de descoperiri perfecte de la 3 nebuni pentru pescuitul cu magneţi

35 de capturi slovace cu un magnet de la echipa Magnetfiška

Nu credeţi, că şi în apele din zona voastră se pot face capturi uluitoare? Uitaţi-vă la capturile din acest articol și vă veţi schimba părerea!

Nu știți ce este magnet fishing-ul?

Pescuitul cu magneţi este de fapt pescuitul în apă cu ajutorul unui magnet. Legaţi un magnet puternic de o frânghie şi îl aruncaţi în lac. Îl trageţi afară. Și vă uitaţi la ceea ce s-a agățat de el. Poate că vor fi monede sau chiar şi muniții, un seif sau o bicicletă.

Alături de un magnet, vă veţi distra lângă apă, vă veţi relaxa și veţi experimenta o mică aventură plină de descoperiri.

Uitaţi-vă la această mega-listă plină de descoperiri minunate

În acest articol, veți vedea câteva descoperiri uluitoare. Am luat interviul echipei Magnetfiske, sunt magnet fisheri cu adevărat foarte activi și au făcut multe descoperiri.

Echipă formată din trei membri de căutători de comori, Kito, L-ko şi Oto, care îşi desfăşoară activitatea cu un magnet încă din 2017. Nu contează, dacă e vară sau iarnă, merg și în ianuarie.

I-am întrebat cu ce fel de magnet au făcut descoperirea, unde au făcut-o și cum a fost această experiență.

Comoara nr. 1: Lacăt cu cheie

scripete
 cu cheie scoasă din apă

O descoperire obișnuită, dar drăguță. Poate că este o încuietoare de la inima unei femei împreună cu o cheie pentru a ajunge la ea altcineva. Descoperit de Kito cu un magnet de 290 kg.

Comoara nr. 2: Semn oprirea interzisă

semn de oprire a interzicerii

Aducerea unui indicator rutier pe uscat, într-un curent puternic, a durat destul de mult. A alunecat mult. Aceasta este o altă descoperire din categoria de indicatoare pentru colecția lor. Descoperit de Kito cu un magnet de 290 kg.

Comoara nr. 3: Biciclete deteriorate

o bicicletă dărăpănată găsită sub un pod al orașului
biciclete distruse trase de sub pod de un magnet

Bicicletele au fost descoperite de L-ko sub podul din oraș. Le-a scos cu un magnet de 290 kg cu ajutorul unui cârlig de oțel.

Constant se lipea ceva de magnet. Nu ieşea nimic la suprafaţă, așa că au scos un magnet de calibru mai mare – magnet de 530 kg. Bicicleta nu s-a atașat de magnet, dar magnetul s-a blocat în cadrul bicicletei. La tragere au folosit şi un cârlig.

Comoara nr. 4: Scară

scara
 ruginita si magnet cu con
magnet
 atașat la o scară ruginită

Au găsit-o la o vânătoare de comori împreună și au folosit un magnet de 290 kg pentru a o scoate. A fost o aruncare obișnuită. Dar nu au reuşit să o scoată de prima dată. S-a apărat.

Comoara nr. 5: Potcoavă

potcoavă
 lipită de un magnet de pescuit

Potcoava din imagine îl aștepta pe Oto. A folosit un magnet de 290 kg.

Părea, că nu va fi nimic în ziua aceea. Și dintr-o dată fericirea sub forma unei potcoave i-a zâmbit lui Oto. Au păstrat-o de amintire. Se spune, că potcoava aduce noroc.

Comoara nr. 6: Ceas de mână antic

ceas
 șerpuitor scos din apă
ceas vechi dărăpănat

Ceasul de mână antic a fost găsit de Oto. Pentru care a folosit un magnet de 290 kg.

Deja spuneau, că e timpul să împacheteze magneții și să plece. Oto a făcut o ultimă aruncare, a scos ceasul de mână antic și s-a gândit, că este cu adevărat timpul de plecare.

Comoara nr. 7: Ușă de la seif

ușă boltită spartă

O descoperire grozavă a unei uși rupte de la seif.

Uşa a fost găsită de L-ko cu ajutorul unui magnet de 290 kg. Într-un loc vechi, familiar, unde au fost deja de o sută de ori. Lângă clădire, prin urmare, de ce să nu verifice, dacă nu există ceva nou acolo. Şi a fost.

Comoara nr. 8: Indicator și mizerie

marcă și junk de fier

Echipa Fišketím a făcut aceste descoperiri folosind doi magneți: un magnet de 290 și 530 kg. A fost o altă vânătoare de comori de succes. De altfel, există acolo şi o umbrelă. O recunoaşteţi?

Parte a ușii de la mașină

usi de
 la VW golf 4 edition Ocean in the water
ușa
 mașinii scoasă din apă de un magnet de pescuit

O descoperire perfectă, pentru care putem doar să îi felicităm. Nu era singura bucată de mașină ascunsă în acel loc. Folosind această bucată, au descoperit, că era vorba de un VW Golf IV ediția Ocean.

Bucata de maşină a fost descoperită de L-ko. Pentru asta a folosit magneți de 290 și 530 kg şi un magnet pe tijă telescopică.

Comoara nr. 10: Cârlig

cârlig ruginit

Cârligul a fost descoperit de Oto, cu un magnet de 290 kg. Probabil ceva de la o mașină agricolă.

un
 magnet de ferită ruginit care se afla în apă

Magnet de ferită pe sârmă de oțel. A fost scos de L-ko cu ajutorul unui magnet de 290 kg.

Este o descoperire „arheologică” semnificativă din lumea pescuitului cu magneţi. Este un magnet de ferită de la un difuzor legat de sârmă de oțel. Magneții de ferită sunt slabi și mai puțin potriviți pentru vânătoarea de comori.

Dar, după cum se poate vedea, cineva a încercat. Așa au arătat primele încercări de magnet fishing, până când nu au apărut magazinele precum MagnetFishing.ro.

Comoara nr. 12: Pistol pneumatic Slavia

pistol pneumatic Slavia dezintegrat

Pistolul a fost scos de Kito cu un magnet de 290 kg. La început au rămas în şoc. Apoi Oto a aflat, că este vorba de un pistol pneumatic Slavia, fabricat încă în Cehoslovacia.

Cât de des merg băieții la apă?

Ca niciodată. Cu magneții merg de două ori pe lună. Uneori merg aşa, doar pentru o oră. Sau sunt zile, în care au un eveniment și se trezesc la patru dimineața, merg la râu și caută comori până la apus.

gratar
La vânătoare până la apus

Desigur, dacă unul dintre băieți are o dorință irezistibilă și bruscă de a merge să arunce un magnet pe o frânghie în apă, merge la vânătoare singur.

Comoara nr. 13: Lopată

o lopată
 cu un magnet de pescuit pe ea

Oto a descoperit lopata în Austria. A folosit fishing magnet de 290 kg. El a fost foarte mulțumit de această descoperire. Dar se spune, că, cu lopata trebuie să lucrezi, de aceea a preferat să o arunce rapid la o parte și să caute în continuare comori.

Comoara nr. 14: Seif

sigur plin de noroi

Descoperirea lui Kito cu ajutorul unui magnet de 530 kg. Seiful i-a dat destulă bătaie de cap. L-a surprins faptul, că era plin, dar de noroi.

Comoara nr. 15: Momeală de pescuit

instrument
 de pescuit ruginit

Momelile de pescuit sunt o descoperire obișnuită. Descoperită de Oto cu ajutorul unui magnet de 290 kg.

Comoara nr. 16: Muniţie

o
 sarcină neidentificabilă care s-a dezintegrat imediat după ce a fost scoasă
 afară

Muniţie. Această descoperire a lui Oto s-a spulberat printre degete îndată ce a fost scoasă din apă. A descoperit-o cu ajutorul unui magnet de 290 kg.

Comoara nr. 17: Tabel Elveția, metru și altele

Masă Elveția, contor, scripete, brichete și capace de bere
O
 privire mai detaliată asupra micilor descoperiri de pescuit

A descoperit L-ko în Elveţia. Panou publicitar Elveția, contor, lacăt, brichete și capace de bere. A făcut această descoperire cu un magnet de 290 kg.

Merită să luați un magnet chiar şi pentru o călătorie de afaceri? Da, merită.

Comoara nr. 18: Roată pentru hamster și capăt de cheie tubulară

roată
 pentru hamster și nuc dintr-un set de gola

Roata și tubulara pentru mecanici a fost descoperită de Oto cu ajutorul unui magnet de 290 kg. Hamsterul cred că şi-a terminat deja alergarea.

Nu veți găsi o „mega comoară” la fiecare vânătoare de comori. Adesea veți găsi doar bucăți de metal. Băieții le strâng și le duc la centrele de colectare. Curățarea râurilor este aspectul moral al magnet fishing-ului. Ici-colo se mai adună destul și pentru o ședere bună la o bere.

Aceasta este magnet fishing-ul!

Cu răbdare, puteți găsi asemenea capturi grozave şi voi. Magnet fishing-ul este o noutate, prin urmare apele românești sunt complet neexplorate și pline de „comori”.

Doriți să încercați și voi pescuitul cu ajutorul unui magnet? Alegeți un magnet și o frânghie din oferta noastră:

Comoara nr. 19: Deschizător de vinuri și contoare

Cuțit de buzunar și la doi metri de Elveția

A descoperit L-ko în Elveţia. A folosit un magnet de 290 kg.

Comoara nr. 20: Cuțit

Cuțit
 pentru magnet de pescuit

Cuţit ataşat de fishing magnet cu con anti-blocaj. Fotografie foarte frumoasă. A fost scos din apă de L-ko, cu ajutorul unui magnet de 290 kg.

Comoara nr. 21: Rămăşiţe de la linia electrică

comori
 de fier neidentificabile

Un magnet, cu o forță magnetică de 290 kg, l-a ajutat pe Oto să facă o altă descoperire interesantă – rămășița unei linii electrice dintr-un pod demolat în anii 1950, înlocuit de un pod nou aflat puţin mai departe. Este minunat, că se pot găsi lucruri vechi de zeci de ani.

Comoara (comorile) nr. 22: Arc și tijă

Izvorul,
 tija și fierul din drenul de apă

Descoperite de Kito. Încă câteva astfel de descoperiri și va fi destul pentru şedere bună la o bere.

Comoara nr. 23: Parte dintr-o pușcă

o parte a armei afișate pe perete
partea
 ruginită a puștii

Bucăţile rămase din pușcă îl așteptau pe fundul râului pe Kito. Le-a adus pe uscat cu ajutorul un magnet de 290 kg.

La început nu le-au acordat nici o atenție, dar după curățare au descoperit că erau rămăşiţe dintr-o pușcă. Nu a fost posibilă identificarea armei din care proveneau rămăşiţele. Au fost în apă timp îndelungat și într-o stare foarte proastă. Dar oricum, a fost o descoperire cu multă bucurie.

Comoara (comorile) nr. 24: Seifuri

echipa
 de pescuit magnetic
echipa
 de pescuit magnetic
pește
 magnetic
echipa
 de pescuit magnetic

Împreună le-au descoperit L-ko, Kito și Oto. Au folosit toți magneții, pe care îi aveau, și un lacăt. Apele din jurul lor sunt pline de seifuri. Au deja 12 în colecţia lor.

Magnet fishing-ul este cel mai bun

Echipa Fišketím a făcut o mulțime de descoperiri interesante, dar, potrivit lor, nu este vorba despre noroc, ci despre munca în echipă.

Magnetic

Spiritul de echipă este esențial la fiecare vânătoare de comori. Când unuia i se blochează un magnet, şi nu-l poate scoate, vine celălalt cu alt magnet și trag împreună.

Comoara nr. 25: Ușă de la seif

echipa
 de pescuit magnetic

Comoara nr. 25: Ușă de la seif O altă ușă de la seif. De altfel, puteți proteja magnetul de blocaj prin faptul că ataşaţi de el o sticlă PET. Descoperit de L-ko. De uşă este ataşat magnetul lui de 530 kg.

Comoara nr. 26: Comoara găsită iarna

Constatarea trezoreriei ianuarie

Kito, L-ko şi Oto sunt cu adevărat nebuni. Merg la vânătoarea de comori și iarna. Recompensa este constituită de obicei din descoperiri rare – cum ar fi comoara – trezoreria.

Accesoriul, pe care îl vedeți în fotografiile din stânga, este un magnet pe o tijă. Adică un magnet montat pe o tijă telescopică. Cu ajutorul lui veţi acoperi o zonă de căutare mult mai mare și astfel veți găsi mai multe comori.

Comoara nr. 27: Muniție

Părți de muniție așezate pe perete

L-ko a fost la vânătoare de comori în locul vechi familiar de lângă clădire și a dat din nou de comori. Pentru tragere a folosit un magnet de 290 kg și un magnet pe o tijă. Muniția s-a descompus în bucăți mici.

Comoara nr. 28: Topor și cangea

Topor și cangea

Topor și cangea. Vor fi de folos

Descoperite de Oto și L-ko. Au folosit magneți de 290 kg.

Ce echipamente folosesc băieții?

Împreună au șase fishing magneţi. Cel mai puternic dintre ei este magnetul cu două fețe de 500 kg. De asemenea, folosesc conuri anti-blocaj, magnetul pe o tijă și mănuși de cauciuc.

În afară de asta mai folosesc un lacăt, un pat gonflabil și au propria lor barcă – caiac clasic. Cu ajutorul ei ajung în mijlocul râului de unde arunc magneții în apă.

arta
 magnetică

Comoara nr. 29: Roată roabă

Roată roabă

Din râu a scos Oto. A folosit un magnet de 290 kg. Ciudat era, că roata încă se învârtea.

Comoara nr. 30: Muniţie și bucăți de fier

încărcare
 și bucăți de fier

Lucruri mici, dar care aduc un zâmbet pe faţă. Descoperite de Kito cu un magnet de 290 kg.

Comoara nr. 31: Partea din spate a mașinii

partea din spate a mașinii

Descoperire uluitoare. Cu siguranță una dintre cele mai bune, care s-a văzut vreodată. Și, în același timp, cea mai mare bucată de fier, pe care echipa Magnetfiške a descoperit-o vreodată. Să scoată acest lucru din apă a durat mult timp și a fost dificil.

Pentru a găsi mai multe astfel de capturi, se gândesc să cumpere cel mai puternic magnet de pe piață: magnet de 1100 kg.

Comoara nr. 32: Menghină

descoperire
 de pescuit neidentificabilă

O descoperire foarte interesantă. Este o menghină foarte veche. Oto a descoperit-o în Austria și a folosit magnetul tradițional de 290 kg. Întrebarea se pune, de ce a încercat cineva să arunce o menghină în apă.

Comoara nr. 33: Muniţie ataşată de magnet

încărcare
 lipită de magnet

Muniţie descoperită cu magnetul de 290 kg.

Doriţi să încercaţi?

Echipamentul de bază și obligatoriu pentru magnet fishing constă dintr-un magnet de vânătoare și o frânghie. Este bine să luați cu voi şi mănuși de cauciuc, ca protecție împotriva obiectelor ascuțite, și o găleată / geantă / cutie, în care să puneți lucrurile de fier, pe care doriți să le luați acasă și să le duceți la centrul de colectare.

Aruncați o privire la oferta noastră de magneți și frânghii:

Vă întrebați unde să mergeți în excursie cu copiii? Haideţi să vă distraţi la apă cu un magnet

Doi
 câini în portbagajul unei mașini

Vreţi să plecaţi într-o excursie cu copiii și să aveţi parte de momente frumoase împreună? De multe ori este greu să găsiţi idei potrivite pentru o excursie. Încercați această distracție la apă, care va binedispune orice copil.

Încercați să căutați comori în apă cu un magnet legat de o frânghie. Îl aruncaţi în apă și îl trageţi la mal. Oricine poate face asta. Se numește magnet fishing.

Veți vedea bucuria copiilor și sclipirea din ochii lor la orice vor găsi prins de magnet. Copii se vor bucura, chiar şi atunci când vor găsi un cui obișnuit. Vor fi mulțumiți de fiecare bucată de fier, fiecare „comoară”. Cu atât mai mult, dacă vor găsi chei sau o trotinetă, de exemplu.

Pentru copii, este o formă de aventură și cercetare. Cu un magnet la apă, vor experimenta ore și ore de distracție. Când va recupera descoperirile de pe magnet, copilul dvs. se va simți ca cel mai mare arheolog.

În plus, învață răbdarea, relația cu natura, iar momentele petrecute împreună sunt cele care oferă familiei cel mai mult.

O poate face toată lumea, chiar și cei mai mici. Este suficient un magnet special, o frânghie solidă și o cutie sau o găleată pentru a lua și a arunca obiectele, pe care le veţi scoate din apă. Puteți face o excursie la cel mai apropiat lac, pârâu sau iaz.

Părinții căutătorilor entuziaști: acestea sunt momentele obișnuite care unesc familia

Am discutat cu doi tați, pentru a ne spune ce înseamnă vânătoarea de comori pentru familia lor.

„Este distracţie și adrenalină la fiecare aruncare. Sunt momente petrecute împreună cu familia în natură. Pregătirea în sine, unde urmează să mergem la vânătoarea de comori și capturarea ulterioară, sunt momente frumoase petrecute alături de cei dragi. Îmi plac activitățile care unesc familia, iar magnet fishing-ul este una dintre ele,“ spune Petru L.

În fotografie este Marko la prima vânătoare. A găsit o bucată de metal alungit. El și tatăl său Peter au fost la magnet fishing la râu.
În fotografie este Marko la prima vânătoare. A găsit o bucată de metal alungit. El și tatăl său Peter au fost la magnet fishing la râu.

Mihai C. spune că „magnet fishing-ul îi învață pe copii să descopere, să aibă răbdare și să ştie cum să se raporteze la natură. Fiecare călătorie în natură, cu un magnet, este mai bună decât una într-un centru comercial. Cunoașterea naturii cu un magnet este o formă de învățare experiențială. Pescuim aproape în fiecare weekend, bineînțeles când vremea este frumoasă “.

Vedeți cum arată

întreaga
 familie pe pescuit cu magnet
Familia la magnet fishing.

Magnet fishing-ul este o activitate excelentă pentru copii și întreaga familie.

semn de oprire a interzicerii

Cu puţin noroc, veți putea găsi, de asemenea, o descoperire mai rară – de exemplu, indicatorul ”oprirea interzisă”, care a fost scos din apă de un magnet fisher iscusit pe nume Kito.

Ioan B.: „Magnet fishing-ul este o activitate, pe care o putem face toți împreună”

activitate uimitoare pentru întreaga familie
Ioan B. și fiica sa.

Ioan B. ne-a povestit despre vânătorile de comori alături de fiica sa:

„Magnet fishing-ul este ceva, ce putem face cu toții, este foarte distractiv. La apă ne atrage întotdeauna curiozitatea și călătoria în natură. Și faptul, că prin aceasta omul contribuie la bunăstarea naturii. Din moment ce sunt complet fascinat de asta, merg la vânătoare mult singur, dar și cu fiica mea în locurile, care sunt sigure.”

„Examinăm hărți vechi unde s-a întâmplat ceva sau ne inspirăm și din scrierile monumentelor. Pentru mine nu este vorba doar de căutarea cu un magnet, ci și de istorie, ceea ce îmi place foarte mult”.

„Am găsit un pod vechi pe internet, părea ca dintr-un basm, nu departe de el se afla o moară. Micuța și-a găsit prima monedă acolo și împreună am tras roata veche de la carul tras de cai.”

„Și odată ce am ajuns la iaz, a trebuit să sar în apă pentru un magnet. Micuța a povestit apoi tuturor, cum tatăl ei a sărit în apă și cum și-a pierdut pantalonii scurți. Cu familia este relaxant și distractiv. Cu grupul este mai multă aventură și adrenalină.”

Mergeți la apă pentru a căuta comori

Dacă vă gândiți, unde să mergeți în excursie cu copiii și cum să îi distrați în timpul vacanțelor de vară, faceţi rost de un magnet și mergeţi să căutați comori. Copiii se vor bucura chiar și de cea mai mică bucată de metal. Pentru ei, este bucuria descoperirii și a aventurii.

Vă interesează? Aruncați o privire la oferta noastră de magneți și frânghii.

Roman a dezvăluit, cum arată timpul lor împreună la apă

Roman, un alt tată și magnet fisher în același timp, a dezvăluit, ce loc ocupă magnet fishing-ul în familia sa:

„Este distracție și mișcare în natură. Copiilor le place să descopere ceva. Pentru ei, este o sursă de adrenalină, o aventură, dar și explorarea împrejurimilor și a colțurilor, care nu se pot vedea de pe drum sau de pe pistele de biciclete. Sunt bucuroși, că pot astfel să ajute la curăţarea apelor noastre”.

„Pentru mine este uneori adrenalină, mai ales atunci când se blochează magnetul. Dar principalul lucru este mişcarea, faptul că în mod voluntar și cu bucurie reuşesc să duc copii la aer, departe de PC şi internet. Fiecare eveniment este o experiență, ne distrăm, ne plimbăm.”

„Mergem rar la vânătoarea de comori, cu atât sunt mai de preţ astfel de momente. Nu planificăm evenimentele. Dacă este timp liber, mergem. În schimb, alegem locurile mai atent. Poduri, vaduri, colibe și altele asemenea.”

„Avem doi magneți. Cel mic de aproximativ 160 kg și cel cu două feţe de 500 kg. Micuțul este junior și explorator. Mai întâi se duce el la apă. Magnetul de 500 îl aruncăm doar atunci când mapăm fundul apei. Din motive de siguranţă.”

„De obicei găsim piese metalice rămase de la podurile și șinele de cale ferată. Am găsit o parte dintr-un ham de cai și ceva de genul unui cuțit mare, dar în această stare este greu de spus. Cea mai bună captură a fiului, este un cuțit de deschidere rus din anii ’70.”

„Este curios și emoționat când scoate magnetul”, a dezvăluit mama

Fiul doamnei Moldavčuk în momentul în care a găsit o bucată de fier

Simona M., mama unui tânăr magnet fisher, și-a împărtășit impresiile.

„Undeva, fiul a văzut un reportaj la TV despre trei tipi care curățau râul cu un magnet. De atunci tot ce îşi dorea, a fost un magnet. L-am cumpărat recent. Este curios și entuziasmat când scoate magnetul. Până acum, el scoate doar lucrurile mici, dar are 9 ani, aşadar pentru moment este suficient.”

„Locuim într-un sat lângă râu. Vecinii au început să-l laude că este foarte frumos să scoţi‚ deşeuri din apă. Apoi este mândru. Trebuie să mergem cu el deocamdată, dar nu contează asta, este relaxant ”.

Nu este periculos?

copii pe
 malul unui lac de oraș

Magnet fishing-ul este un hobby destul de sigur, trebuie să fiţi atent doar la câteva lucruri.

Mai întâi, păstrați magnetul la o distanță sigură de cadrele ușilor, de radiatoare și alte obiecte mari de fier, de care se poate ataşa magnetul rapid și neașteptat. În natură lângă apă astfel de obiecte nu apar. Deosebit de periculos este acasă. Poate, că ar fi mai bine să nu oferiți copiilor un magnet acasă.

Dacă aveți doi magneți, țineți-i departe unul de celălalt, astfel încât să nu se atragă.

În al doilea rând, puteți scoate o armă sau muniție. Dacă este necesar, sunați la poliție, în caz contrar ați putea comite o infracțiune.

Descoperire uluitoare

ceas
 șerpuitor scos din apă

Un ceas de mână antic a fost găsit de vânătorul de comori Oto. Chiar și astfel de lucruri sunt ascunse sub apă.

Au făcut o excursie cu grupul. Deja spuneau, că e timpul să împacheteze magneții și să plece. Oto a făcut o ultimă aruncare, a scos ceasul de mână antic și s-a gândit, că este cu adevărat timpul de plecare.

Ieșire magnetică la debarcader

Familiile caută comori de la debarcader

Două familii la o activitate de magnet fishing împreună. „Este o diversificare a vieții de zi cu zi”, spune Jiří Dvořák, tatăl a doi fii. „Magnetul îl am în mașină, pentru că eu și familia mea călătorim mult.”

„Când există posibilitatea de a merge la pescuit, mergem. Este distractiv pentru copii, sunt foarte dornici să găsească ceva. Am reușit să găsim în principal monede, dar și o ghiulea.”

Unde să căutaţi comori?

Cele mai multe descoperiri veți găsi acolo, unde merg mulți oameni. Pentru copii, care nu reuşesc să arunce departe magnetul, e de ajuns să vizitați lacurile, iazurile și pârâurile locale. Alternativ puteți încerca podurile de oraș, râurile, zonele de acces auto, zonele turistice și fântânile.

Lacăte, chei și monede

Scripete, chei și monede descoperite în râu

Astfel de capturi pot fi, de asemenea, găsite. Tomas Knoll ne-a lăudat pentru constatările din imaginea de mai sus.

Nu trebuie să călătoriţi departe

E de ajuns să mergeţi la cel mai apropiat pârâu sau lac. Copiilor le va plăcea, pentru că şi acolo vor găsi obiecte de fier.

nu
 trebuie să călătorești departe pentru o excursie cu copii

Tomas P.: “Ne gândim să organizăm o zi de magnet fishing şi pentru alţi copii”

toată
 familia de lângă râu
Tomas P. cu fiicele sale lângă râu

Tomas P. ne-a oferit un scurt interviu despre magnet fishing-ul cu familia sa, pentru care suntem recunoscători.

„Ne bucură mai ales faptul, că ne distrăm făcând aceasta. Pescuim mereu în altă parte. Am început cu râuri și iazuri și acum îndrăznim să cercetăm şi o fântână sau un lac pustiu undeva în pădure. Avem o mulțime de capturi ca toți ceilalți, dar nimic special – bani, capace de bere, cartușe și o bicicletă veche.“

fiica
 aruncă un magnet în râu

„Fiica mea de 5 ani a început cu magnet fishing-ul când avea trei ani, are propriul magnet și mănuși. La început, i-a plăcut mai puțin, deoarece capturile nu au venit, dar odată cu prima captură, chiar cu moneda, magnet fishing-ul a început să fie la ordinea de zi. Ne-am gândit împreună cu copii să organizăm o zi de magnet fishing şi pentru alţi copii.”

„Mergem la fiecare 2-3 săptămâni. Soția mea a perceput acest hobby mai mult ca o glumă, așa că am luat-o cu noi de câteva ori. Chiar la a doua vânătoare, ea a prins câteva monede cu o aruncare complet norocoasă de mai puțin de 4 metri, așa că a fost motiv de sărbătoare, pentru înghețată, și am fost cu toții fericiți.“

Transportaţi câinii în portbagaj

Vă întrebați unde să mergeți într-o călătorie cu copiii? Vino să faci drumeții la apă cu un magnet
Fotografia a fost oferită de Lucia L, pentru care suntem recunoscători.

Descoperire perfectă de potcoavă

potcoavă
 lipită de un magnet de pescuit

Se părea, că Oto nu va mai găsi nimic în ziua aceea. Și dintr-o dată fericirea i-a zâmbit. A păstrat potcoava ca amintire, pentru că se spune, că aduce fericire.

Distraţi-vă la apă cu un magnet

Nu mai trebuie să rezolvaţi veşnica dilemă unde să mergeţi cu copiii. Folosiți această sugestie de excursie și mergeți împreună cu familia pentru a căuta comori. La apă veţi experimenta ore de distracție și momente, care unesc familia.

Alegeți un magnet și o frânghie din oferta noastră:

Cum legăm un nod de un magnet?

Cum legăm un nod de un magnet?

Un nod bun este important. Dacă nodul se desface, este posibil să pierdeți magnetul. De asemenea, evitați nodurile nepotrivite – unele pot reduce rezistența frânghiei cu până la 50%. De asemenea, acordați atenție nodurilor discrete din mijlocul frânghiei. Sunt complet inutile și reduc, de asemenea, rezistența frânghiei.

Nod simplu

Aflați cum să legați nodul simplu preferat în videoclipul de mai jos.

Instrucțiuni video:

Instrucțiuni foto:

Pasul 1
 (frânghie dublă) - nod unic Pasul 2
 (cruce) - un nod simplu Pasul 3
 (faceți o buclă) - un nod simplu Pasul 4
 (pull) - nod simplu Pasul 5
 (împingeți coarda peste ochi într-un magnet) - un nod simplu Pasul 6
 (înfășurați toată frânghia) - un nod simplu

Dacă utilizați un con de magnet anti-blocare, treceți-l mai întâi pe frânghie înainte de a lega nodul.

Nod Palomar fix

Următorul nod este mai complicat, dar cel mai potrivit pentru pescuitul cu magnet. Este mai puternic și minimizează riscul ca frânghia să se blocheze pe crengi.

Instrucțiuni video:

Noduri la mijlocul frânghiei

Rezistenţa frânghiei scade cu fiecare nod, nu doar cu cel de pe magnet. Prin urmare, este important să evitați nodurile inutile la mijlocul frânghiei.

Nod de conducere pe banda paracord
Un nod obișnuit de plumb la mijlocul frânghiei îi poate reduce rezistența la jumătate

Frânghia potrivită pentru pescuitul cu magnet

Ați ales deja, care nod este cel potrivit? Dacă nu aveţi încă o frânghie, alegeţi din frânghiile noastre concepute special pentru magnet fishing şi puteţi să începeţi să le legaţi! 🙂