Dacă nu găsiți răspunsul la întrebarea dvs. pe această pagină, contactaţi-ne. Vom fi bucuroși să vă răspundem.

  • Ce este magnet fishing-ul?

    Magnet fishing-ul este căutarea obiectelor de fier din apă folosind un magnet pe o frânghie. Multe obiecte zac în lacuri, râuri, fântâni sau pâraie timp de sute de ani. Le puteţi descoperi cu un magnet.

    Vă veţi distra, relaxa și veţi avea parte de o aventură. Nu știţi niciodată ce se va ataşa de magnet. Poate să fie un pistol sau un seif de data asta!

    Magnet fishing-ul este o activitate potrivită pentru toată lumea. În principiu, nu sunt necesare manualele de utilizare. Cumpăraţi-vă un magnet. Legaţi-l de o frânghie. Aruncaţi-l în apă. Și scoateţi-l.

    Cel care caută comori sub apă este un magnet fisher – în română un pescar magnetic. Traducerea românească a expresiei „magnet fishing” este pescuit magnetic, dar nu a fost foarte populară aici. Ceea ce scoateţi din apă este o descoperire sau o captură. Un magnet se numește fishing magnet sau magnet de vânătoare.

  • De ce echipament este nevoie?

    Echipamentul obligatoriu constă dintr-un magnet și o frânghie. Fără acestea nu va funcționa.

    Echipamentul opțional este:

    1. Mănuşi de protecţie. Pentru a nu vă răni mâinile pe obiecte ascuțite.
    2. Găleată / cutie / geantă. Pentru a avea unde să puneți lucrurile scoase, să le luați acasă sau să le duceţi într-un centru de colectare. Să lăsaţi pe mal o mulțime de resturi nu este cel mai indicat. Vânătorii de comori responsabili nu lasă în urma lor doar un râu curat, ci și un mal curat.
    3. O bucată de material/pânză, pe care să vă puteți șterge mâinile și magnetul. Veţi prelungi astfel durata de viață a magnetului.
    4. Con anti-blocaj. Conul protejează magnetul de blocarea de pietre la fundul râului și îmbunătățește vizibilitatea magnetului sub apă.
    5. Cârlig de oțel. Obiectele mai grele, cum ar fi o bicicletă, o motocicletă sau o bancă, nu le veţi putea scoate cu un magnet . Ajutaţi-vă cu un cârlig ataşat de frânghie.
  • Ce înseamnă numărul de kilograme de la magneţi?

    Numărul de kilograme de la magneți (90 kg, 160 kg, 290 kg, 300 kg, 500 kg, 530 kg sau 1100 kg) indică forța de rupere a magnetului. Aceasta reprezintă cea mai mare greutate a obiectelor, pe care le poate scoate magnetul.

    Numerele par mari, dar ele sunt măsurate în condițiile ideale. La magnet fishing, descoperirile sunt adesea ruginite și ating doar o mică parte a magnetului. Există, de asemenea, rădăcini, pietre și alte obstacole sub apă, datorită cărora descoperirea poate fi detașată de magnet. Prin urmare, magnetul trebuie să aibă o forță mult mai mare decât greutatea obiectelor scoase.

  • Ce magnet să alegeţi?

    Cu cât magnetul este mai puternic, cu atât veți găsi mai multe obiecte. Magneții mai puternici pot atrage obiecte și mai îndepărtate și puteți scoate cu ele obiecte mai grele.

    • Magnetul de 90 kg este potrivit pentru copii, pentru adulți recomandăm magneți mai puternici.
    • Cel mai bine vândut este magnetul de 290 kg şi magnetul cu două fețe de 300 kg. Este un compromis între forţă și preț.
    • Magnetul față-verso de 500 kg este un magnet de cea mai bună calitate, potrivit pentru căutarea de pe mal și de pe pod.
    • Magnetul cu două fețe de 1100 kg este cel mai puternic și cel mai bun magnet pentru căutarea de pe pod. Dezavantajul este că acesta cântărește 4 kg și nu poate fi aruncat prea departe. Magnetul cu două fețe de 500 kg este, prin urmare, mai bun pentru căutarea de pe mal.

    Puteți vedea oferta noastră de magneți în categoria de magneţi pentru magnet fishing.

  • Care este diferența dintre un magnet clasic și un magnet cu două fețe?

    Un magnet clasic atrage obiecte metalice cu o singură parte (de jos). Are un ochi pe partea superioară nemagnetică pentru legarea frânghiei. La magneții clasici vindem şi con anti-blocaj, datorită căruia magnetul nu se va bloca de pietre și alte obstacole.

    Deoarece atrag numai din partea inferioară, magneții clasici sunt deosebit de adecvați pentru coborârea în apă direct de sus, de exemplu de pe un pod.

    Magnet clasic

    Magnet clasic cu con anti-blocaj

    Magnetul cu două fețe are două părţi magnetice și două fire – unul în partea superioară și unul în lateral. Puteți alege în ce fir să montați ochiul:

    Pentru pescuitul de pe mal

    Pentru pescuitul de pe pod

    La pescuitul de pe mal, vă recomandăm să înșurubați ochiul în firul lateral. Pentru pescuitul de pe pod, vă recomandăm să înșurubați ochiul în firul superior.

    Avantajul magneților cu două fețe este că atrag din ambele părți. Ei acoperă un spațiu mai mare și colectează mai multe obiecte, mai ales la pescuitul de pe mal.

    Dezavantajul este, că nu există conuri anti-blocaj pentru ele. Cu toate acestea, aceasta este o problemă minoră pe lângă magneții clasici, deoarece magnetul cu două fețe desenat din lateral are o formă rotundă și alunecă mai ușor între obstacole.

    În ofertă avem magneți cu două feţe și magneţi clasici:

    Afișați oferta de magneţi
  • Cum îndepărtăm un obiect metalic dintr-un magnet atât de puternic?

    Nu este atât de dificil pe cât pare la prima vedere. Cea mai ușoară cale este de a îndepărta obiectul prin glisarea de pe magnet. Țineți magnetul ferm într-o mână și glisați obiectul pe suprafață cu cealaltă mână până la marginea magnetului. Îl puteți scoate cu ușurință de acolo.

    Nu îl trageți direct, ci doar de-a lungul suprafeţei. Și când ajungeţi la margine, îl luaţi de acolo. Va fi ușor.

  • Ce frânghie să alegem?

    Frânghia trebuie să fie inflexibilă, suficient de lungă și ușoară.

    Un adult poate arunca un magnet până la o distanță de 25 de metri, așa că recomandăm frânghie de 30 de metri. Pentru copii recomandăm frânghie de 15 metri.

    Frânghia pentru magnet fishing trebuie să fie inflexibilă. Unele frânghii flexibile au o alungire de până la 3 metri la o lungime de 30 de metri. Dacă frânghia se întinde, este dificil să controlați mișcarea magnetului sub apă. Cu o frânghie flexibilă, este, de asemenea, foarte dificil să trageţi obiectele mai mari, pentru că în loc să trageţi de descoperirea pe care aţi făcut-o, trageţi doar de frânghie.

    Nu recomandăm paracord obișnuit din nailon, deoarece este flexibil. Un alt dezavantaj al paracordului este, că are o grosime de doar 4 milimetri și se taie în mână. Vă recomandăm frânghii cu grosimea de 5-7 milimetri.

    Frânghia de alpinism nu este, de asemenea, potrivită, deoarece este prea grosieră (8 sau mai mulți milimetri) și, prin urmare, grea. Frânghia grea nu poate fi aruncată departe.

    Multe alte tipuri de frânghii nu au rezistență suficientă și se rup ușor.

    Toate frânghiile noastre sunt ușoare și inflexibile. Le-am proiectat și le-am făcut special pentru magnet fishing pe baza experienței multor vânători. Acestea cântăresc de 4 ori mai puțin decât frânghiile de alpinism, astfel încât sunt mai ușor de aruncat şi de tras din apă.

    Am testat frânghiile noastre în condiții dificile. Nu este în puterea umană ruperea lor.

  • Cum legăm un nod?

    Citiți mai departe instrucțiuni despre cum să legați un nod de un magnet.

    Un nod bun este important. Dacă nodul se desface, este posibil să pierdeți magnetul. Un nod nepotrivit poate, de asemenea, să slăbească semnificativ frânghia: unele noduri reduc rezistența frânghiei cu până la 50%. Chiar și nodurile din mijlocul frânghiei pot slăbi frânghia, așa că trebuie să fie desfăcute.

  • Unde găsim cele mai multe comori?

    Nu veți găsi prea multe în zonele îndepărtate și pustii. Trebuie să mergeţi acolo, unde merg mulți oameni. Căutaţi mai întâi în apa adâncă sau chiar în apa puțin adâncă, dacă nu este transparentă.

    Vă recomandăm în principal următoarele domenii:

    • podurile de oraș,
    • locurile cu acces pentru mașini,
    • traseele turistice,
    • lacurile unde merg mulți oameni,
    • iazurile.

    În zonele de pescuit veți găsi în special echipamente de pescuit. În zonele de destinațiile turistice veţi găsi multe telefoane mobile și aparate de fotografiat. Siturile istorice pot conține mai puține artefacte, dar care pot fi de o valoare mai mare. Puțurile pot ascunde de asemenea comori neașteptate.

  • Cum creştem șansele de a găsi o descoperire interesantă?

    Puteți încerca aceste sfaturi:

    • Dacă pescuiți de pe mal, trageți frânghia suficient de încet, pentru ca magnetul să se miște de-a lungul fundului apei. Dacă trageți prea repede, magnetul se va deplasa prea sus și nu va atrage obiecte de pe fundul apei.
    • Întrebați persoanele în vârstă despre istoria râurilor și a lacurilor din jurul lor.
    • Încercați să pescuiți de pe o barcă.
    • Cumpărați un magnet mai puternic.
    • Cercetaţi în mod sistematic râul / lacul. Aruncați magnetul până la capăt și trageți-l încet spre voi. Mutați un metru în lateral și faceţi o altă aruncare. Urmați acești pași pentru a căuta în întreaga zonă. Aruncarea unui magnet mereu în același loc nu este eficientă.
    • Mergeţi la vânătoare regulat și pentru o lungă perioadă de timp. Mai multe încercări = șanse mai mari de succes.
  • Nu este periculos?

    Magnet fishing-ul este o activitate relativ sigură dacă sunteţi atent la câteva lucruri.

    Se poate întâmpla, că dacă atașați brusc magnetul la un obiect mare din fier, cum ar fi rama unei uși, radiatorul sau ușa mașinii, mâna dvs. să fie blocată între magnet și obiectul metalic. Acest lucru se poate întâmpla în principal acasă, lângă mașini și pe podurile de fier. În natură, acest risc este scăzut.

    Aveți grijă când manipulați magneții în apropierea de obiecte mari de fier. Păstrați magnetul într-un loc sigur acasă. Nu-l dați copiilor, ci doar sub supravegherea constantă și la o distanță suficientă de calorifere, rame de uși și obiecte metalice ascuțite.

    La vânătoare vă recomandăm să purtaţi mânuşi, ca să nu vă tăiați când scoateți un obiect ascuțit de pe magnet.

    Dacă scoateți o mină sau o grenadă, nu încercați să o daţi jos de pe magnet. Nu cunoaştem nici un caz, în care un exploziv să explodeze în timpul magnet fishing-ului, și cineva să fie rănit. Cu toate acestea, acest risc nu trebuie subestimat.

    Dacă găsiți un exploziv, nu manipulați în niciun caz o astfel de captură! Îndepărtaţi-vă la cel puțin 20 de metri distanță, sunați la 112 și rămâneţi pe loc până ajunge poliția.

  • Ce trebuie făcut dacă magnetul se blochează?

    Ocazional, este posibil să nu puteți extrage magnetul chiar dacă trageți cu forță de frânghie. Ce să faceţi atunci?

    Pot exista două motive pentru aceasta. Magnetul este, fie lipit de un obiect metalic mare (cel mai bun caz), fie blocat într-un obstacol, mai ales pietre la fundul râului (cel mai rău caz).

    Dacă magnetul este lipit de ceva greu, trebuie doar să smulgeți frânghia cu putere și magnetul se va desprinde. Cu toate acestea, dacă utilizați o frânghie flexibilă, veți trage doar frânghia în loc să trageți magnetul. De aceea, înainte de a cumpăra, asigurați-vă că, cumpărați o frânghie inflexibilă.

    Blocarea de rădăcini, pietre și alte obstacole este o situație mai complicată.

    Încercați să trageți din diferite părți. Mutați-vă câțiva metri în lateral și trageți dintr-un unghi complet diferit. Acest lucru funcționează în majoritatea cazurilor. De asemenea, puteți încerca să ridicați frânghia de jos folosind o ramură în formă de Y.

    Dacă tragerea din diferite părți nu ajută, încercați să mergeţi spre partea cealaltă a râului. Puteți lega o piatră sau alt obiect greu de capătul liber al frânghiei, pe care îl veţi arunca peste râu, pe malul opus. Magnetul este de multe ori eliberat atunci când trageți frânghia din partea opusă.

    Tragerea din unghiuri diferite este mult mai ușoară dacă aveți o frânghie lungă. Vă recomandăm o frânghie cu o lungime de 30 de metri.

    O altă opțiune este să atașați frânghia la mașină. Când trageți cu mașina, este mai bine să folosiți o frânghie mai groasă și mai puternică. Cu toate acestea, chiar și cu o frânghie foarte puternică, riscați să se rupă și să se piardă nu numai frânghia, ci și magnetul.

    Probabil cel mai eficient mod este să folosiți un magnet de salvare: cumpărați-vă un al doilea magnet (este suficient cel mai slab) şi frânghie (este suficientă cea mai subţire), luați-le cu voi și aruncați magnetul de salvare în locul în care s-a blocat primul magnet. Cel mai bine este să aruncați magnetul de salvare pe magnetul blocat dintr-un unghi diferit sau chiar de pe malul opus. Magnetul blocat este atras de magnetul ajutător și se eliberează astfel. Pe magnetul de salvare vă recomandăm să așezați un con anti-blocaj, pentru ca ambii magneți să nu se blocheze.

    Dacă niciunul dintre aceste sfaturi nu v-a ajutat, nu aveți de ales decât să intrați în apă și să eliberați magnetul manual:

     

    Dacă nimic nu ajută, eliberați magnetul manual.

    Puteți preveni blocarea magnetului dacă ataşaţi de magnet o sticlă PET sau prin folosirea unui con anti-blocaj.

  • Ce descoperiri putem face?

    Semne de circulație, scutere, biciclete, seifuri, tije filetate, monede, echipamente de pescuit, cuie, capace de bere, scutere, arme și muniție, telefoane mobile, cuțite și machete, scaune de pescuit, chei, lopeți, microscoape, binocluri, statuete, scări, trezorerie, casete audio (conţin o piesă din fier)…

    Pur și simplu orice este sub apă și conține fier, nichel sau cobalt (singurele trei metale magnetice). Din păcate, aurul nu este atras de magneți.

  • Își va pierde magnetul forța magnetică?

    Magneții noștri sunt fabricați din material NdFeB, care este extrem de rezistent la demagnetizare. Prin urmare, magneții nu pierd în mod normal forța. Cu toate acestea, magnetul poate pierde o anumită forță dacă este încălzit la peste 80°C.

  • Pot găsi aur?

    Din păcate, nu, nu puteţi găsi aur (nici măcar argint) cu un magnet. Aurul pur nu este magnetic. Doar 3 metale sunt atrase de magneți: fier, nichel și cobalt. Puteți trage un obiect, care este făcut din aceste metale și care este placat cu aur – lanțuri, brățări și cercei…

Doriți să începeți magnet fishing-ul dar vă lipsește echipamentul sau intenționați să îl extindeți? Nu uitaţi să vă opriţi în e-shopul nostru 🙂